Logo ♿ Observatorul Social

Articol din categoria Sport

Campionatul national de sah pentru elevii cu deficiente de vedere Memorialul Francisc Cori, 2016

Publicat: / Actualizat: /
Campionatul national de sah pentru elevii cu deficiente de vedere Memorialul Francisc Cori, 2016
'Afiș articol "Campionatul national de sah pentru elevii cu deficiente de vedere Memorialul Francisc Cori, 2016"
Asociaţia Nevăzătorilor din România, în colaborare cu şcolile pentru deficienţi de vedere din ţară, organizează între 20 şi 25 martie 2016, Campiona...
Publicat: / Actualizat:
926 vizionări
0
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “Campionatul national de sah pentru elevii cu deficiente de vedere Memorialul Francisc Cori, 2016” — Asociaţia Nevăzătorilor din România, în colaborare cu şcolile pentru deficienţi de vedere din ţară, organizează între 20 şi 25 martie 2016, Campiona...

trimite

Asociaţia Nevăzătorilor din România, în colaborare cu şcolile pentru deficienţi de vedere din ţară, organizează între 20 şi 25 martie 2016, Campionatul naţional de şah pentru elevii cu deficienţe de vedere "Memorialul Francisc Cori". Evenimentul va avea loc la Liceul Tehnologic Special Regina Elisabeta, situat pe STR. VATRA LUMINOASA NR.108, SECTOR 2, BUCURESTI.

14 elevi cu dizabilităţi de vedere, cei mai buni doi din fiecare şcoal
ă de profil din ţară, se vor bate pentru premiile puse în joc de către Asociaţia Nevăzătorilor din România, iar primii doi clasaţi se vor califica direct în competiţia naţională de sah pentru adulţi.

Anul acesta se împlinesc 60 de ani de când Asociaţia Nevăzătorilor din România organizează Campionatul naţional de şah pentru elevii cu deficienţe de vedere "Memorialul Francisc Cori".



Șahul este singurul sport în care nevăzătorii şi/sau slab văzătorii sunt pe picior de egalitate cu sportivii fără dizabilităţi. Modificările aduse tablei de joc şi a pieselor sunt minime şi nu îi incomodează cu nimic pe jucătorii văzători.

Dincolo de valoarea sportivă, şahul îndeplineşte şi un rol socio-integrativ, dându-le şansa sportivilor din ambele lumi de a se întâlni, cunoaşte şi de a se accepta reciproc.

Mai mult decât atât, prin specificul lui, şahul îi formează pe tinerii nevăzători pentru a da piept cu viaţa, dezvoltându-le simţul de orientare tridimensională (memorarea pieselor de joc şi plasarea lor în spaţiu îi ajută să îşi construiască un sistem de repere pentru a se orienta zi de zi), şi, în plus, este şi un excelent exerciţiu de management al victoriilor şi înfrângerilor.

Asociaţia Nevăzătorilor din România este organizaţie nonguvernamentală naţională, recunoscută de utilitate publică prin H.G 033/03.09.2008, care funcţionează în baza Ordonanţei Guvernului nr 6 din 30 ianuarie 2000 cu privire la Asociaţii şi Fundaţii, publicată în Monitorul Oficial al României nr 9/31.01.2000, modificată şi completată prin Legea nr 46 din 18 iulie 2005, publicată în Monitorul Oficial al României nr 56 din 25 iulie 2005. Are personalitate juridică potrivit Sentinţei Civile nr 288 din 27 septembrie 1956 a fostului Tribunal Popular al Raionului «23 August» Bucureşti şi este continuatoarea organizaţiei „Societatea Orbilor din România” întemeiată de Regina Elisabeta a României, aşa cum rezultă din documentele privind subvenţionarea acesteia de către stat, publicate în Monitorul Oficial nr 94 din 27 noiembrie 1909 şi din Statutul aprobat prin Decretul Regal nr 159 din 11 noiembrie 1910 publicat în Monitorul Oficial nr 80 din 14 noiembrie 1910.

Asociaţia Nevăzătorilor din România reprezintă interesele nevăzătorilor la nivelul întregii ţări, fiind recunoscută ca organizaţie naţională reprezentativă a nevăzătorilor atât de către autorităţile publice române, cât şi de către organizaţiile internaţionale ale nevăzătorilor; este membră a Uniunii Europene a Nevăzătorilor, a Uniunii Mondiale a Nevăzătorilor, a Consiliului Naţional al Dizabilităţii din România şi, implicit, a Forumului European al Dizabilităţii.


Numele tau: Adresa de e-mail:
Campionatul national de sah pentru elevii cu deficiente de vedere Memorialul Francisc Cori, 2016
Articol - Campionatul national de sah pentru elevii cu deficiente de vedere Memorialul Francisc Cori, 2016
Asociaţia Nevăzătorilor din România în colaborare cu şcolile pentru deficienţi de vedere din ţară organizează între 20 şi 25 martie 2016 Campiona
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...