Logo ♿ Observatorul Social

Articol din categoria Sport

KATE FOSTER, GIMNASTA CU DIZABILITATI

Publicat: / Actualizat: /
KATE FOSTER, GIMNASTA CU DIZABILITATI
'Afiș articol "KATE FOSTER, GIMNASTA CU DIZABILITATI"
Kate Foster, în vȃrstă de 16 ani, este campioană națională la gimnastică artistică. Ea are un singur picior funcționabil  și concurează alături...
Publicat: / Actualizat:
1.382 vizionări
0
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “KATE FOSTER, GIMNASTA CU DIZABILITATI” — Kate Foster, în vȃrstă de 16 ani, este campioană națională la gimnastică artistică. Ea are un singur picior funcționabil  și concurează alături...

trimite

Kate Foster, în vȃrstă de 16 ani, este campioană națională la gimnastică artistică. Ea are un singur picior funcționabil  și concurează alături de gimnastele care nu au nicio dizabilitate.

Tȃnăra gimnastă a fost diagnosticată la 12 ani de leucemie și de o infecție cancerigenă, iar doctorii a trebuit să aleagă ori viața ei, ori să-i amputeze piciorul stȃng deoarece infecția îi afecta ambele membre inferioare.

,,Kate a început să practice gimnastică artistică încă de la șapte ani, și pe atunci executa diferite exerciții grele ore în șir cu scopul de a triumfa în sport,  iar cȃnd a aflat că trebuie să i se amputeze piciorul stȃng, din cauza bolii, s-a speriat și primul lucru care i-a trecut prin minte a fost acela că nu va mai putea continua antrenamentele de gimnastică pentru competițiile din țară’’,  a declarat mama ei, Barb Foster.

După amputarea piciorului, Kate s-a speriat de faptul că viața ei s-a terminat, o dată cu neputința de a mai practica gimnastică artistică, însă antrenorul ei nu a fost de acord cu ideea copilei.

,,Antrenoarea mea mi-a spus ceva incredibil ce mi-a schimbat modul de a gȃndi față de de propria persoană.  Mi-a mărturisit că pȃnă acum nu a  mai antrenat nicio  gimnastă cu un singur picior, însă este dispusă să încerce. Nimic nu este imposibil’’, a spus Kate.

Astăzi, Kate Foster concurează în mod egal cu celelalte gimnaste, formȃnd o echipă.  Împreună, ia parte la concursuri prestigioase. Iar cel mai important lucru care o încȃntă este faptul că atȃt antrenoarea cȃt și echipa cu care face gimnastică artistică nu o menajează deloc și nici nu o compătimesc. Ele participă și fac exerciții de gimnastică în mod egal ori la bară ori  la sol.

Adolescenta  este singura concurentă la gimnastică care are un picior protetic și face ravagii în sala de sport la competițiile naționale. Este un copil talentat care sfidează gravitația, stȃnd pe bară. Efectiv, ea redefinește ce înseamnă a fi campion.

Tatăl ei a postat un filmuleț pe rețelele de socializare cu ce activități extraodinare execută fata lui, și chiar dacă a fost vizualizat de milioane de persoane în cȃteva zile, ea afirmă că: ,,oamenii îmi spun că sunt o sursă de inspirație, dar eu sunt eu”.


Numele tau: Adresa de e-mail:
KATE FOSTER, GIMNASTA CU DIZABILITATI
Articol - KATE FOSTER, GIMNASTA CU DIZABILITATI
Kate Foster în vȃrstă de 16 ani este campioană națională la gimnastică artistică Ea are un singur picior funcționabilnbsp și concurează alături
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...