Logo ♿ Observatorul Social

Articol din categoria Sport

ZACK RUHL: CEEA CE CREDEAU ALTII CA NU POT FACE, EU AM DEMONSTRAT CA POT

Publicat: / Actualizat: /
ZACK RUHL: CEEA CE CREDEAU ALTII CA NU POT FACE, EU AM DEMONSTRAT CA POT
'Afiș articol "ZACK RUHL: CEEA CE CREDEAU ALTII CA NU POT FACE, EU AM DEMONSTRAT CA POT"
Zack Ruhl in vârstă de 26 de ani din Houston, Texas,  este antrenor personal. Dorința lui  a fost să deschidă o sală de gimnastică de tip ,,Cro...
Publicat: / Actualizat:
1.203 vizionări
0
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “ZACK RUHL: CEEA CE CREDEAU ALTII CA NU POT FACE, EU AM DEMONSTRAT CA POT” — Zack Ruhl in vârstă de 26 de ani din Houston, Texas,  este antrenor personal. Dorința lui  a fost să deschidă o sală de gimnastică de tip ,,Cro...

trimite

Zack Ruhl in vârstă de 26 de ani din Houston, Texas,  este antrenor personal. Dorința lui  a fost să deschidă o sală de gimnastică de tip ,,Cross Fit’’ special pentru persoanele cu dizabilități. ,,Cross Fit’’ este un program de fitness care are ca scop creșterea musculaturii, puterii și ȋmbunătățirea condiției fizice, având la bază  mișcări efectuate la o intensitate extrem de mare.

Motivația oamenilor cu nevoi speciale de a executa exercițiile de tip ,,Cross Fit’’ este chiar antrenorul deoarece spune el că ,,ceea ce credeau alții că nu pot face, eu am demonstrat că pot’’. El le ȋnțelege perfect situația celor cu o anumită dizabilitate pentru că el ȋnsuși, are un handicap. S-a născut fără femur la piciorul stâng și fără genunchi și gambă la cel drept, așa ȋncât a avut ambele picioare amputate de la vârsta de doi ani și a trebuit să ȋnvețe să se adapteze și să se descurce fără membrele inferioare ȋn viața de zi cu zi.

,,Știu ce ȋnseamnă să fii ȋntr-un scaun rulant și să mergi la o sală de fitness, să ceri să fii antrenat, iar oamenii din aceea sală, pur și simplu, nu știu cum să reacționeze la astfel de cerințe, ȋn condițiile ȋn care te afli. Nu știu ce fel de antrenament să utilizeze ȋn favoarea clientului’’, mărturisește Zack Ruhl. În maniera dată, el s-a hotărât să-și deschidă propriul club sportiv de tip ,,Cross Fit’’ atât pentru persoanele cu dizabilități, cât și pentru cele care nu au nicio problemă de sănătate. El oferă cursuri gratuite pentru orice persoană cu handicap.

,,Am găsit sportul ȋn diferite maniere’’, explică Zack. ,,Am jucat fotbal ȋn liceu și a trebuit să găsesc modul de a-mi face un placaj, să descopăr strategii cu scopul de a fi ȋn jurul oamenilor’’, ȋși amintește el  cu drag.

Zack Ruhl a devenit antrenor personal de fitness, după ce a terminat liceul și a ajuns dependent de ,,Cross Fit’’ ȋn urma unei aventuri haioase. ,,Am un prieten care a fost într-o competiție ,,Cross Fit’’dedicată sportivilor în scaun rulant. Amicul meu a tot insistat să întru și eu in cursă. Așa am ajuns să mă înscriu la un astfel de concurs, deși nu mai făcusem ,,Cross Fit’’ inainte. Am avut noroc și am cȃștigat. Din acel moment, nu am mai găsit plăcere în niciun sport decȃt în ,,Cross Fit’’,spune Ruhl.

Zack Ruhl și-a deschis propria sală de gimnastică acum un an. Locul e destinat pentru oricine care dorește să se antreneze, atȃt pentru oamenii cu handicap, cȃt și pentru cei care nu au nicio problemă fizică. ,,Vreau ca antrenamentul meu să fie aproape la fel ca al celorlalte săli de ,,Cross Fit’’ și intenționez să se schimbe tehnica cȃt mai puțin posibil’’, spune el. ,,Întotdeauna mă gȃndesc la tot felul de soluții pentru a le arăta oamenilor dizabili că se poate face orice mișcare, indiferent de condiția fizică’’, mai adaugă Zack.

Uneori, Ruhl poate fi privit ciudat de potențialii membrii atunci cȃnd vin la sală. ,,Am avut ocazia să întȃmpin situații în care mă întrebau șocați și un pic ironici: ,,Deci, tu ești cel care urmează să ne antreneze?’’, iar eu le răspundeam senin: ,,Doar sunt antrenorul, nu!’’, ei mă mai întrebau: ,,Cum ai de cȃnd să lucrezi?’’, iar eu le replicam: ,,Doar, pentru simplu fapt că picioarele îmi sunt amputate, asta nu înseamnă că nu am de gȃnd să vă antrenez.’’ ,,Acesta a fost clar un impact pozitiv’’, mai zice el.

Antrenorul afirmă că e fericit să vadă atȃta lume în sala lui de gimnastică. El va modifica puțin tehnica de lucru, dar tot va face antrenamentul propus cu clienții săi. Inedit este faptul că Zack îi încurajează pe toți sportivi, aplaudȃndu-i și zicȃndu-le: ,,Dacă ai o dizabilitate, nu contează. Haide! Eu, poate, nu știu ce să fac cu tine, dar ne vom descurca cumva împreună.’’

Totul face parte din obiectivul lui Zack Ruhl, de a schimba mentalitatea societății  și de a arata că persoanele cu dizabilități pot face aceleași activități ca toți ceilalți.

Material video YouTube video


&feature=youtu.be"> aici...

Numele tau: Adresa de e-mail:
ZACK RUHL: CEEA CE CREDEAU ALTII CA NU POT FACE, EU AM DEMONSTRAT CA POT
Articol - ZACK RUHL: CEEA CE CREDEAU ALTII CA NU POT FACE, EU AM DEMONSTRAT CA POT
Zack Ruhl in vârstă de 26 de ani din Houston Texasnbsp este antrenor personal Dorința luinbsp a fost să deschidă o sală de gimnastică de tip Cro
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...